Saturday, August 28, 2004

A Zoo with Zombies

Het is vandaag zo bloedheet (gevoelstemperatuur 37 graden celsius) dat ik vanmiddag enorm cultureel heb gedaan en wat verkoeling ben gaan zoeken in het American Museum of Natural History. Ben helemaal geen museumliefhebber, maar ik moet zeggen dat ze een onvoorstelbaar grote en fraaie collectie dooie, opgezette beesten hebben.








A Walk in the Park

De ochtend en middag doorgebracht in Upper West Side. De komst van de Republikeinse Conventie is nu echt zeer duidelijk merkbaar, op elke hoek van de straat en bij elke ingang van Central Park staan politieagenten of militairen. Rond Madison Square Garden is het echt chaos, dus daar blijf ik maar uit de buurt (de snipers liggen er trouwens al op het dak). Hieronder een fotoverslagje van Central Park, uiteraard zijn de foto's weer klikbaar voor een 800x600 versie.


Donald Trump's Globe op de hoek van Central Park South & West


Manhattan Skyline vanuit het Park


"Imagine", Strawberry Fields, Central Park West and 72nd street


Central Park....wat een rust middenin New York City

I Can Hear Music

Vrijdag stond in het teken van een bezoekje aan de Westbury Music Fair op Long Island om The Beach Boys (althans, wat er nog van over is) te zien. Mike Love en Bruce Johnston, aangevuld met jongere muzikanten, treden nog steeds avond aan avond op om klassiekers als Good Vibrations, Sloop John B., God Only Knows, Wouldn't It Be Nice en Help Me Rhonda ten gehore te brengen.
Tuurlijk, ze zijn hartstikke oud (Love is 63), maar als je je ogen dicht doet denk je echt even
40 jaar terug in de tijd te zijn. De hele show is echt een "trip down memory lane" voor 50-plussers.


Thursday, August 26, 2004

Beautiful Midtown Manhattan

Tenslotte nog 2 wereldberoemde plekken in Midtown Manhatten op de gevoelige plaat vastgelegd (foto's zijn weer klikbaar voor grote versie).

Radio City is de historische Music Hall van de stad. Grootheden als Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Linda Ronstadt, Bill Cosby, Liberace, Sammy Davis, Jr., Ann Margaret, Johnny Mathis, John Denver, The Count Basie Orchestra, Itzhak Perlman, Jose Carreras, Ray Charles en BB King hebben hier opgetreden.

Rockefeller Center was afgelopen week in Olympische sferen, mede ook door de kandidaatstelling van NYC voor 2012. Op jumbotron-schermen waren verschillende Olympische evenementen te volgen. Komende week zal het thema de U.S. Open zijn en is het tennis vanuit Flushing te volgen op de schermen.






Crossroads of the World

Vanmiddag ook wat foto's genomen van Times Square. Het is er vooral heel erg druk en schreeuwerig, maar echt veel leuks valt er niet te beleven. Het is allemaal net een tikje te toeristisch.

Om toch een indruk te geven een drietal foto's (uiteraard weer klikbaar). Meer kan je zien via deze geweldige
webcams.






The Iron & Concrete Giant of Manhattan

Sinds 9/11 is het Empire State Building met zijn 443,2 meter weer de hoogste wolkenkrabber van New York. Het blijft een enorm imposante reus, ook al zie je het weer voor de honderdste keer. Bij speciale gelegenheden wordt tegenwoordig de top in een bepaalde kleur verlicht, afgelopen Koninginnedag kleurde het Empire State Building oranje. In de Skyscraper Top 100 van meest geliefde hoogbouw wereldwijd staat het 74 jaar oude ESB op een 9e plaats. Foto's zijn weer klikbaar voor grote versie.





Warming Up for the Convention

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat 30 augustus de Republikeinse Conventie van start gaat hier in New York City. Vandaag ben ik een kijkje gaan nemen bij de Madison Square Garden. De foto's zijn klikbaar voor een grotere versie (800x600).


Er kan geen misverstand over bestaan, de conventie van Bush en consorten komt eraan.


Er wordt nog drukt gewerkt rond Madison Square Garden. Duizenden kilo's apparatuur moeten nog naar binnen. De NYPD (rechtsonder) is met grote getalen rond The Garden aanwezig.


Zomaar een zijstraat rond het conventiecomplex. Alle straten staan op deze wijze vol met politietrailers en televisiewagens. De straten rond de Madison Square Garden zijn voor verkeer gesloten.

Will the IOC choose NYC for 2012?

Nu de Spelen in Athene al langzaam richting het einde lopen is het wel aardig om even vooruit te blikken naar 2012. New York City is namelijk kandidaatstad voor deze Olympische Spelen en dat is duidelijk te merken door de commercials die worden uitgezonden.

Het
X-Plan van de New Yorkers ziet er simpel en degelijk uit en men denkt vooral gebruik te kunnen maken van reeds bestaande locaties, zoals Madison Square Garden, Yankee Stadium, Giants Stadium, Flushing Meadows en een triathlon in Central Park! Aan de westkant van lower Manhattan moet een Olympisch Stadion herrijzen en vanaf dit stadion moeten alle locaties binnen een straal van 16 kilometer te bereiken zijn.

De andere kanshebbers zijn
Londen, Madrid, Moskou en Parijs. De uiteindelijk winnaar zal bekendgemaakt worden op 6 juli 2005, tijdens de bijeenkomst van het IOC in Singapore. Duimen voor New York City dus.


Bring the Games to The Big Apple!

Wednesday, August 25, 2004

Why the Republicans are in NYC


klik cartoon voor grotere versie

Tennis Players Here, There and Everywhere

Dat de U.S. Open maandag van start gaat is goed te merken in het hotel. Je struikelt werkelijk over de tennissers en tennistassen. Ik herken er eigenlijk nog geen enkele van, denk dat het vooral qualifiers zijn, want dat toernooi is gisteren (dinsdag) begonnen.

's Middags gegeten bij
Mangia, wat eigenlijk een zeer uitgebreide deli is. Het is er een komen en gaan van New Yorkers die hun lunch komen halen. Daarna weer richting SoHo gegaan en een paar overhemden op de kop getikt.


Rockin' with Billy Joel on Broadway

Dinsdagochtend doorgebracht rond Washington Square in Greenwich Village. Erg leuke, jonge wijk door de aanwezigheid van NYU. Doorgelopen richting SoHo, voor mij persoonlijk een van de leukste buurten in New York.


Washington Square, Greenwich Village

Vanavond de Broadwayshow "Movin' Out" bezocht. Ben normaal gesproken totaal geen musical-liefhebber (heb het niet op die zoetsappige liefdesverhaaltjes), maar dit was zeer goed! Movin' Out is een rockopera waarbij uitsluitend muziek van Billy Joel gebruikt wordt (alle toppers zoals We Didn't Start The Fire, Goodnight Saigon, Captain Jack en The River of Dreams komen langs) en laat een verhaal zien dat veel weg heeft van "Born on the Fourth of July". De musical volgt een groep jongens vanaf de jaren zestig tot de jaren tachtig, waarbij de aandacht vooral gevestigd is op hun diensttijd in Vietnam en hun terugkomst als veteranen in de VS.

Nieuwsgierig? Op
Barnes & Noble kan je fragmenten van alle nummers beluisteren of bekijk een kort fragment (Quicktime, 3 Mb) of dit filmpje over de musical. Ander interessant nieuws is dat de regisseur van Movin' Out nu ook bezig schijnt te zijn met een Bob Dylan musical.


Broadway: Movin' Out

Relax in the City

Maandag was voor mij geen topdag, was de hele dag behoorlijk moe. Wel rondgelopen door de stad, maar niet verder dan tussen Central Park West en 50e straat tussen 5th, Madison, Park en Lexington Avenue gekomen. Wel even gespiekt bij Donald Trump, zowel bij Trump Tower als Trump International Hotel & Tower.
Trump heeft hier overigens zijn eigen soort Idols: "The Apprentice", waarin gestreden wordt om een hoge managementfunctie binnen zijn imperium. Elke week wordt er een kandidaat door Donald ontslagen.


Trump Tower; Big & Shiny

Five Ninth

Gister was er een probleempje met Blogger, dus kon ik niet updaten.
Zondagavond gegeten bij het "hotste" restaurant van de stad:
Five Ninth aan het Heinekenplein (geen geintje) in het Meatpacking District (Nicole Kidman vierde er onlangs haar verjaardag). Het publiek is ultratrendy en de fusion kookkunsten van Zak Pelaccio zijn echt om je vingers bij af te likken. Meatpacking District blijft heel apart, tussen de pakhuizen en abattoirs zit hip New York te winen en te dinen.


Meatpacking District

Sunday, August 22, 2004

The Eye in the Sky






A Perfect Sunday in the Park

Wow, vandaag is tot nu toe echt een briljante dag. Ten eerste kon het in de vroege ochtend niet beter beginnen met een heerlijke 4-0 overwinning van Feyenoord op Willem II. Begin steeds meer het idee te krijgen dat we dit jaar echt om het kampioenschap gaan meedoen!

Daarna richting downtown gelopen en kwam ik opeens tussen honderden Indiaas uitziende types terecht. Bij navraag bleek dat vandaag de
Pakistan Independence Day Parade door de stad was. Geeft ook weer aan wat voor "melting pot" deze stad is.

De middag doorgebracht in Central Park. Echt een stukje paradijs zo op de zondag. Tienduizenden die aan het relaxen zijn. Of het nou lezen, sporten, zonnen of muziek maken is maakt niet uit, iedereen gaat vriendelijk en gemoedelijk met elkaar om. Met de muziek van John Lennon uit mijn iPodje was het echt net of ik door een videoclip aan het lopen was.

Voor de liefhebber een
fantastisch filmpje gemaakt met een satelliet van Central Park door de NASA!


Central Park