Wednesday, August 25, 2004

Rockin' with Billy Joel on Broadway

Dinsdagochtend doorgebracht rond Washington Square in Greenwich Village. Erg leuke, jonge wijk door de aanwezigheid van NYU. Doorgelopen richting SoHo, voor mij persoonlijk een van de leukste buurten in New York.


Washington Square, Greenwich Village

Vanavond de Broadwayshow "Movin' Out" bezocht. Ben normaal gesproken totaal geen musical-liefhebber (heb het niet op die zoetsappige liefdesverhaaltjes), maar dit was zeer goed! Movin' Out is een rockopera waarbij uitsluitend muziek van Billy Joel gebruikt wordt (alle toppers zoals We Didn't Start The Fire, Goodnight Saigon, Captain Jack en The River of Dreams komen langs) en laat een verhaal zien dat veel weg heeft van "Born on the Fourth of July". De musical volgt een groep jongens vanaf de jaren zestig tot de jaren tachtig, waarbij de aandacht vooral gevestigd is op hun diensttijd in Vietnam en hun terugkomst als veteranen in de VS.

Nieuwsgierig? Op
Barnes & Noble kan je fragmenten van alle nummers beluisteren of bekijk een kort fragment (Quicktime, 3 Mb) of dit filmpje over de musical. Ander interessant nieuws is dat de regisseur van Movin' Out nu ook bezig schijnt te zijn met een Bob Dylan musical.


Broadway: Movin' Out

0 Comments:

Post a Comment

<< Home